АКТУЕЛНО:

Вучић у Дрвару: Србија ће штитити свој народ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Дрвару да Срби морају бити једни уз друге, а Србија ће штитити свој народ и неће дозволити никоме да од српског народа прави кривца, да од жртве прави џелата.

„Колико смо само деце изгубили и овде на Петровачкој цести“, навео је Вучић, обраћајући се на централној академији под називом „Крајино моја“ у помен страдалим Србима у западнокрајишким општинама 1995. године.

Он је рекао да ће Србија, чија је Влада данас Дрвару уплатила два милиона КМ, уплатити и новац за изградњу капеле, за велики крст, баш на Петровачкој цести, гдје су Срби највише страдали.

Вучић је истакао да је поносан што представља Србију овдје у Дрвару.

„Знам колико ваша срца куцају за Србију. И наша срца куцају за сва места где наш народ живи и увек ћемо бити уз вас и са вама!“, нагласио је Вучић.

Он је становницима Дрвара поручио да остану на својим огњиштима и навео да ово није крај подршке Србије.

Вучић је најавио да ће једна компанија из Србије ускоро отворити 100 радних мјеста у Дрвару.

„Наша деца овде треба да остану“, поручио је Вучић.

Вучићевим обраћањем завршена је централна академија „Крајино моја“, на платоу испред Радничког дома, којој су присуствовали и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, секретар предсједника Србије Никола Селаковић, министри финансија и одбране Србије Синиша Мали и Александар Вулин, те Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом и Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Сергије.

Академији су присуствовали министар финансија Српске Зора Видовић, министар за просторно уређење, грађевинарство и еколoгију Српске Сребренка Голић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић.

Присуствовали су и замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић, посланик у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић, начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Скуп, којем је присуствовао велики број грађана, одржан је у оквиру манифестације „Дани сјећања“ у помен свим српским жртвама у ратовима током 20. вијека.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар