Заједнички рад два министарства на припреми уџбеника за националне предмете

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и министарка просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарали су данас у Београду о заједничком раду два министарства о припреми заједничких уџбеника за националне предмете – српски језик, историја и географија.

Размотрили смо на који начин можемо да интензивирамо нашу сарадњу у вези са иницијативом председника Републике Србије Александра Вучића о увођењу заједничких уџбеника за предмете од националног значаја. Важно је да сачувамо српски идентитет, ћирилицу и нашу историју, да исту историју и географију учимо и заједно учинимо све што можемо да се сачува српски идентитет, језик и писмо“, рекао је Ружић.

Он је навео да ће се размотрити могућност да ти уџбеници буду у употреби и у свим српским школама у дијаспори.

Министарка просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић оценила је да је данашњи састанак о увођењу националне групе предмета и припреми уџбеника био веома успешан.

Јако је важно да се национални и културни идентитети народа са обе стране Дрине идентификују као једно с обзиром на традицију“, рекла је Тривић.

Она је додала да је заједничко опредељење Републике Српске и Републике Србије да раде на уџбеницима који ће бити заједнички.

Извор: dijaspora.gov.rs

Нема коментара

Напишите коментар