Завичајна заједница Република Српска из Суботице обиљежила славу Светог првомученика Стефана

Завичајна заједница Република Српска из Суботице обиљежила славу Светог Првомученика Стефана. Због неповољне епидемиолошке ситуације окупила се неколицина чланова у просторијама Удружења.

Протопрезвитер  Душан Ђукић, намјесник суботички пресјекао је славски колач и присутнима пожелио све најбоље поводом славе.

– Код вас се осјети домаћинска атмосфера, праве братске љубави. Први пут сам међу вама, и желим вам да та присност увијек буде између вас. Долазиће и одлазиће чланови, али јединство нека вас увијек краси. Да није било тог заједништва и братске љубави не би било ни Републике Српске – рекао је протопрезвитер Ђукић.

Садашњи кум Владо Марјановић који је домаћински припремио славску трпезу,  залог славског колача предао је новом куму Милошу Танасићу.

О значају данашњег дана Републике Српске, 9. јануара говорио је предсједник ЗЗ Република Српска Милорад Ћопић. Такоже исказао је жалост што ове године нису могли да се одкупе у већем броју, те најавио акцију Завичајне заједнице и Шотокан карате Савеза Србије на чијем је челу.

– Прошле године када смо обиљежавали славу у ресторану Спартак, дали смо подршку нашем народу у Црној Гори у одбрани светиња. Данас саосјећамо са нашим Банијцима и дајемо им пуну подршку у њиховој борби. Ових дана у Шотокан карате савезу Србије ћемо покренути акцију и прикупити одређена средства како би помогли неку српску породицу са Баније.

Пјесник Ђорђо Куриџа је донио поздраве из Удружења Петра Кочић из Апатина и предао предјеснику Удружења неколико својих књига за библиотеку. Присутнима је прочитао неколико својих пјесама и афоризама и представио своју другу књигу Рекао сам и опет ћу рећи.

 

Текст и фото: Драгана Бокун

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар