197 пакетића

Завичајно удружење Сањана – Грмеч из Бања Луке подијелило 197 пакетића за српску дјецу на подручју санске општине

Чланови Завичајног удружења Сањана – Грмеч из Бања Луке су у недјељу 29. јануара у Санском Мосту подијелили 197 пакетића за дјецу која живе на подручју санске општине.

197 пакетића

За Козицу која се дијелом налази у Републици Српској је отишло 42 пакетића и у Будимлић Јапру која је у РС 48. Такође, 10 пакетића је уручено породици Савановић која има исто толико дјеце, мада не живе на подручју Санског Моста. Свештеник Ален Марић је дио пакетића подијелио дјеци која живе у Лушци Паланка, Јелашиновцима и Прашталама. Преостали пакетићи су подјељени дјеци из центра града као и из насеља Крухари, Здена, Подлуг и села Кркојевци у цркви Светих апостола Петра и Павла у С. Мосту.

Свету Архијерејску Литургију је служио Његово Преосвешенство епископ бихаћко петровачки Сергије. Послије литургије је сјечен славски колач и подјељени су пакетићи. Затим су се сви дружили у црквеном дому.Ученици српске националности не уче националну групу предмета а језик им је босанско хрватско српски. Свештеник Ален Марић предаје вјеронауку у Санском Мосту и Лушци Паланци и сва српска дјеца је похађају. Невен Маринковић предаје у Батковцима, Козици и Копривни, селима која се налазе у РС. Дјеце предшколског узраста има око 50 на подручју Санског Моста.

Aлександра Рибић Стојаковић

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар