АКТУЕЛНО:

Жељко Самарџић забрањен у Сплиту

Музика Жељка Самарџића није примјерена сплитском Сустипану. Тако је одлучио равнатељ Парк-шуме Марјан Марко Пејновић рекавши новинарима да је одлука његова и да има право на то. Без икакве аргументације је одбио захтјев огранизатора концерта из фирме „Она моја“ да се 19. августа одржи наступ једног од најпопуларнијих пјевача с простора бивше Југославије.

Сплит се тако придружио новом валу цензуре која је крајем фебруара потекла од првог човјека Пуле Филипа Зоричића. Он је забранио одржавање концерта Душка Кулиша, Драгана Којића Кебе, Ане Бекуте и Зоране Мићановић, планираног за 25. март у градском простору, Дому спортова „Мате Парлов“. Забрану концерта прије неколико дана потврдио је и судац Трговачког суда у Пазину Дамир Рабац. Он је изјавио како за његову одлуку о забрани одржавања спорног концерта „није било важно тко што пјева“ него „није било законских увјета за прихваћање захтјева организатора концерта за привременом мјером уступања у посјед дворане“.

Организатор концерта Домагој Петричевић изненађен је одлуком равнатеља Марјана јер је Жељко Самарџић онај калибар музичара који пуни велике дворане широм Балкана. Објаснио је да је, након резервације термина, на адресу јавне установе, у чијој је надлежности и Сустипан, још прије два тједна послао потребну документацију за спорни догађај. У жељи да осуди цензуру, Петричевић се изразио непримјеним рјечником бројећи Самарџићева крвна зрнца, као да би то требало утјецати на промјену одлуке о забрани.

‘Занима нас тко је тај који процјењује што је примјерено, а што није. Равнатељ парк-шуме! Жељко Самарџић је до сада наступао у аренама у свим градовима Хрватске. Пуни их без проблема. С обзиром на то да су баладе 90 посто свих његових пјесама и да је јако популаран међу женским дијелом публике, да му је мајка Хрватица, не видимо разлог за овакву одлуку. У питању је увод у цензуру слиједом које ће нетко одређивати што се смије, а што не смије слушати’, казао је организатор концерта Домагој Петричевић.

Портал Новости

Преузето са: Банија онлајн

Фото: Миомир Магдевски, ЦЦ БY-СА 4.0, Википедија

Нема коментара

Напишите коментар