Зворник: Хиљаде Зворничана на протесту против хапшења бивших официра и војника ВРС

Неколико хиљада Зворничана данас је мирном шетњом кроз град и петнаестоминутном блокадом магистралног пута Милићи-Зворник-Бијељина изразило протест против хапшења бивших официра и војника Војске Републике Српске, а по налогу Тужилаштва БиХ.

Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске рекао је да правосудне инстутуције БиХ и након 30 година настављају да прогањају Србе.

– Овим величанственим скупом желимо да искажемо своје незадовољство и противљење двоструким аршинима, селективној правди и свему ономе што се од 1996. године ради против српског народа – изјавио је Остојић.

Како он додаје, овај скуп представља наставак борбе српског народа за опстанак на вјековним огњиштима.

Фото: РТРС

– Институције Републике Српске и локалне самоуправе морају да посвете далеко више пажње овом питању, јер је хапшење бивших часних припадника Војске Републике Српске је један од инструмената Тужилаштва и Суда БиХ којим се већ 30 година систематично урушава Република Српска – истакао је Остојић.

Он је додао да ће наставити да  пружа подршку свим људима које прогањају већ 30 година и да ће настојати.

Зворничанин Бојан Лукић рекао је да су на овом протестном скупу присутни бивши борци, као и синови очева који су у Одбрамбено-отаџбинском рату бранили и стварали Српску, да дају допринос у борби против неправде коју потенцирају правосудне институције БиХ.

– Несхватљиво је да људи који су стварали Републику Српску и бранили своју дјецу и огњишта сада, послије 30 година, морају да преживљавају тортуру оних који желе само да хапсе и проглашавау кривим и оне који то нису – рекао је Лукић.

Протест је организовала српска омладина Зворника са жељом да проблеми бораца, њихова хапшења и малтертирања тренутно превазиђу страначке и политичке разлике и да се пружи подршка онима који су бранили Републику Српску.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар