7. Видовдански турнир у боћању у Новим Бановцима протекао у лијепом дружењу и фер-плеју

Поводом Видовдана, славе насеља Бановци Дунав одржан је 18. јуна 7. Видовдански турнир у боћању.

Већ од раног јутра учесници су се почели скупљати, и пријавило се 26 екипа из Београда, Вршца, Суботице, Бачке Тополе, Новог Сада. Из многих мјеста је дошло по неколико екипа.

Играли су: БАЛИНЦИ (Мирослав Тинтор, Љубиша Грубић и Бранко Суботић), БИОЧИЋ (Давор и Немања Стојић и Стефан Листић), ШУША 1 (Ненад Шуша, Цветко Новаковић и Неђо Топић), ШУША 2 (Радомир Дупор, Петар Тутус и Јово Кнежић), ВУЈО (Вујадин Грозданић, Божидар Грозданић и Милан Врањеш), СТАНИШИЋ 1 (Горан и Зоран Тривић, Дејан Андрић), СТАНИШИЋ 2 (Слободан Млинар, Раде Секулић, Миливој Ћосић), РУМЕНКА (Драгомир Вјештица, Зоран Милинковић, Петар Допуђ), ОЛУИЋ ( Предраг Олуић, Драган Грбић и Жељко Мрдаљ), ЦЕРАЊЕ ГОРЊЕ (Предраг Дукић, Ненад Дукић и Миодраг Букарица), ЧАРУГА (Милан Павасовић Чаруга, Душан Вуковић и Марин Баљак), БРАЋА БАЈИЋ (Саша Бајић, Илија Прпа, Драган Никола Костур), ТОПОЛА (Миле Павлица, Милан Загора, Боро Гојић), 4 М (Горан Шарић, Жељко Стојанац, Душан Џепина), КУЛА АТЛАГИЋ (Горан и Зоран Стегњаић, Дејан Шимић), ЗЛАТНЕ РУКЕ (Перо Рнић, Далибор Ђујић и Љубиша Мацура), БАНОВЦИ ЈУГ (Драган Суботић, Недељко Кресовић и Душан Пуповац), ЛИПОВ ЛАД (Душан Боснић, Стево Колар, Горан Цветићанин), БРЧАК (Гојко Врачарић, Филип Јукић, Стефан Колар и резерва Ђорђе Рајковић), ЗЕМО (Мирослав Пуповац, Мирко Пуповац и Марко Суботић), ПРЕЛЏИЈЕ (Ђуро Малић, Драган Богуновић и Владимир Јеремић), БЕЛГИЈА (Горан Ђурић, Раде Цвијетић и Миленко Устић), МАРИЧИЋ ( Божо, Синиша и Саша Маричић), АДИЦЕ (Невен Љеваја, Мићо Пекић, Милан Владушић и Ћиро Шарић), ЛУГАРИ ЧУЈКО (Мирко и Марко Перић, Петар Миличић) ПАН ЛЕДИ (Жељко Ћалић, Зоран Николић, Благоје Рогић и капитен Миладин Граовац).

Турнир је подржан од општине Стара Пазова.

Буће су полако почеле да се окрећу, након што су извучени парови. Остали учесници док су чекали свој ред могли су да се послуже роштиљом за доручак који је као и сваке године пекао Дмитар Гавран.

Иако су се међусобно такмичили цијело вријеме је владало добро расположење и фер-плеј. Неки су картали чувене далматинске игре бришкуле и трешете, а могла се чути и крајишка пјесма.

 

Након ручка када је била послужена прасетина и јагњетина, већ су многе екипе елиминисане и турнир је постајао све напетији.

 

Прва два мјеста су отишла у Банатско Ново Село, екипа Шуша I освојила је прво мјесто, а Шуша II друго. Назив екипе је проистекао по чувеној печењари Шуша из Банатског Новог Села.

Треће мјесто остало је у Бановцима и припало је екипи Вујо.


Поред пехара и медаља за побједнике организатор је обезбиједио и ЛЕД телевизор за најбољу екипу.


Поред домаћина Велибора Мирчетића, да се сви осјећају угодно побринули су се и Душко Дукић и Милан Павасовић.

Екипа Милана Павасовића имала је специјалне мајице за ову прилику, а и играли су под заставом Динарске дивизије.

Дукић и Павасовић учествују на многим турнирима, зато је и овај турнир посјећен јер им многи пријатељи узвраћају учешће на њиховим турнирима.

Турниру је присуствовао народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта који је исказао задовољство што су се такмичари окупили у толиком броју и на тај начин чувају традицију краја из којег су дошли.

This is box title


Напустио нас је Остоја Јовановић

Новинари редакције Српског кола присуствују многим турнирима у боћању, па смо тако често писали и о Остоји Јовановићу из Руменке, који је пажњу на себе скренуо изузетним умијећем боћања, иако није Далматинац, већ Босанац, и по вуненим чарапама у којима би играо без обзира на љетње мјесеце у којима се одржавају турнири. Нажалост, Остоја је изненада преминуо како су нам његови саиграчи рекли „од срца“. Нека ти је вјечна слава Остоја!

 

Текст и фото: Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар