БиХ средиште исламске селефијске мисли и радикалних Муслимана

БиХ је изњедрила значајне кадрове радикалних муслимана и ова земља расте и промовише се као средиште исламске селефијске мисли и активности заснованих на дугом насљеђу џихадских бораца и идеолога, пише у Извјештају Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву у периоду 1991-1995. године.

То је потпомогнуто страним иранским и турским присталицама кроз отворену, али и кроз прикривене субверзивне активности, укључујући омладинске покрете и тајну војну обуку.

У региону се развила читава терористичка исламска инфраструктура, упозорава се у извјештају.

Данас се у мрежама глобалних исламских терористичких организација подручје Балкана, као дио југоисточне Европе, користи за регрутовање нових бораца, планирање и припрему терористичких дјела у иностранству, за пружање азила локалним борцима који се враћају са жаришта и страним терористичким борцима нерезидентима балканских земаља, те за пружање логистичке, медицинске, социјалне, идеолошке и политичке подршке активностима међународних терористичких група.

Ове активности прати ширење радикалног ислама у региону, а одатле и даље у Европи.

Ова регионална исламска терористичка мрежа, са центром у Сарајеву, која има блиске везе са муслиманским властима у Сарајеву /тачније са СДА и њеним сателитским муслиманским странкама/, као таква представља директну безбједносну пријетњу не само за земље Балкана, које су дио југоисточне Европе и Европу у цјелини, него и за многе земље и регионе, попут Русије, Сједињених Држава, Израела, Блиског Истока, Централне Азије и других.

Антисрпска пристрасност успостављена је на Западу, мада јој се Русија оштро противи.

Ову пристрасност биће изузетно тешко искоријенити с обзиром на обиље лажних текстова и измишљених звјерстава, која су Србима приписана и која су измишљена на иницијативу америчке администрације.

Такође, активно је подржава европска штампа, post factum рационализована активним учешћем НАТО снага у бомбардовању Србије.

Лукаво су се надовезали на стварна злодјела која су починили Срби, попут Сребренице, што им је послужило као доказ инхерентно лошег карактера Срба.

Супротно томе, многа страшна дјела почињена над Србима, која су описана и документована у поглављима овог извјештаја, намјерно су се игнорисала или су опрана у западним медијима, чиме је неправедно терет кривице пребачен на Србе.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар