„Бошњачки политичари и врх СДА не бирају средства за нападе на Српску“

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Бранимир Којић оцијенио је да бошњачки политичари и врх СДА не бирају средства како би ударили на Републику Српску, те да то показују константни напади који су ових дана уперени против премијера Српске Радована Вишковића.

Он је навео да су сваким даном све су већи притисци из Меморијалног центра Поточари и директора тог центра Емира Суљагића, „који ових дана изигравају тужиоца, свједока, а већ одавно и судију против Републике Српске“.

Из Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице саопштено је да Суљагић сваки дан испуњава задатке својих ментора из Сарајева нападајући Републику Српску и минимизирајући страдање Срба, те хушкачким наступима свјесно подиже тензије пред локалне изборе, што не може донијети добро никоме у Српској и БиХ.

У саопштењу се додаје да федерални медији нападају и директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске Милорада Којића, те се позивају на закон и оптужују га да открива имена заштићених свједока.

Из ове организације напомињу да Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица ради тежак и одговоран посао на најбољи могући начин, због чега му одају признање.

У саопштењу се подсјећа да је предсједник Скупштине општине Сребреница Недиб Смајић најавио рушење Споменика мира уколико побиједи бошњачки кандидат Алија Табаковић на предстојећим локалним изборима у Сребреници, док замјеник начелника општине иде и корак даље те најављује да ће подићи споменик Насеру Орићу.

– Српским жртвама јасно је ко је палио имовину и убијао наше најмилије, али то Суд БиХ није желио да види, те је Насера Орића наградио за сва злодјела која је чинио над српском нејачи. Поручујемо да на територији Републике Српске такав споменик неће бити постављен и тражимо од наших званичника да недвосмислено кажу да то неће дозволити – истиче се у саопштењу.

Из ове организације истичу да нико од међународних званичника или бошњачких политичара није осудио јавно било коју изјаву неког бошњачког политичара који вријеђа српске жртве, него их ћутке подржавају и тиме им дају вјетар у леђа за још јачи напад на Републику Српску.

– А да не говоримо да нико није одао пошту нашим жртвама као што то раде 11. јула сваке године. И српске жртве су жртве и они су имали своја имена и презимена мада и то им се сад покушава ускратити, и оне заслужују да се неко извини њиховим породицама због тога – поручују из Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар