БРАНИО САМ СРПСКУ НЕЈАЧ ОД ЈАМА ЈАСЕНОВЦА И ЈАДОВНА: Речи српског генерала одзвањају судницом у Хагу – У томе је моја кривица

– ДА ли је кривица Ратка Младића што није дозволио усташама да бацају српску нејач у јаме, као у време Јасеновца и Јадовна? – рекао је у свом обраћању српски генерал Ратко Младић.

– Сведок сам многих догађаја и случајева током овог рата. Био сам мета и НАТО пакта, а немојте се вређати, овај трибунал о коме ја имам негативно мишљење је чедо западних сила, које од перестројке дувају истим интензитетом.

Младићеви адвокати јуче су затражили од жалбеног већа да Младића ослободи од оптужби, тврдећи да је претресно веће Хашког трибунала погрешило када је Младића прогласило кривим јер није узело у обзир валидне, непосредне доказе који потврђују да није крив за оптужбе за које се терети. Младића терете за наводне злочине у општинама Фоча, Котор Варош, Кључ, Приједор, Сански Мост и Власеница.

Жалбени процес одвија се путем видео-везе због вируса корона.

Првостепеном пресудом Хашког трибунала, Младић је 22. новембра 2017. године осуђен на казну доживотног затвора за наводни геноцид, злочине против човечности и кршења закона или обичаја ратова.

Извор: iskra.co

Нема коментара

Напишите коментар