АКТУЕЛНО:

Цицовић: Потврђена искрена љубав српског народа с обје стране Дрине

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је вечерас на затварању „Дана Српске у Србији“ да је овом манифестацијом потврђена искрена љубав српског народа са двије стране Дрине.

Цицовић је истакао да је Представништво Републике Српске у Србији овогодишњом манифестацијом потврдило и садржајну и солидарну сарадњу како највиших, тако и свих других институција Српске и Србије.

Он је додао да о успјеху ове манифестације најрјечитије говоре подаци колико су били посјећени програми у Београду, Краљеву, Крушевцу, Крагујевцу, Чачку, Нишу, Врању, Зрењанину, Суботици, као и колико је присутних вечерас на завршној свечаности „Дана Српске у Србији“ у Српском народном позоришту у Новом Саду.

– Организујући 10. јубиларну манифестацију све вријеме смо имали у виду жељу и обавезу да буде на нивоу на који нас обавезује свијетли јубилеј – 30 година Републике Српске – напоменуо је Цицовић.

Цицовић је истакао да је најважније у досадашњем раду Представништва Републике
Српске у Србији рад на очувању језика и писма, српског писма, ћирилице, вјере православне, традиције и народног духовног блага.

Он је додао да су основни услов за све то слога, саборност и никад прече јединство што је чврста гаранција за мир, слободу, једнакост и сваки напредак у борби за бољи живот.

Цицовић је указао да се то остваривало кроз сарадњу Представништва са државним институцијама Србије, те институцијама културе и умјетности, са истакнутим ствараоцима у Србији, али и са завичајним удружењима грађана Србије који су рођени или су поријеклом из Републике Српске.

Имајући све то у виду, Цицовић је захвалио институцијама и људима у тим институцијама у Србији који су помогли Представништву да јасније и љепше представи лијепу и поносну Републику Српску.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар