Ћосић: Источно Сарајево је град 157.000 Срба који више не живе у Сарајеву

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је наду да се градоначелник Сарајева Бењамина Карић, након што је поднијела кривичну пријаву против њега, осјећа самозадовољно, јер, како каже, и он је задовољан што је истакао да је Источно Сарајево град који припада оним 157.000 Срба који више не живе у Сарајеву.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево, постављене су табле с називом града и територије града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало да напусти Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић поручио је градоначелници Сарајева Бењамини Карић, која је најавила подношење кривичне пријаве због постављених табли, да мора да научи да живи у земљи у којој не постоје мишљења која се намећу, већ мишљања сваког народа и што је још битније историјске чињенице.

– Попис из 1991. године, посљедњи попис у ондашњој Југославији, односно у бившој БиХ јасно је рекао да је у Сарајеву живјело скоро 157.00 хиљада људи који су се изјашњавали као Срби. Након периода 92-95 и Одбрамбено-отаџбинског рата и одбране свих териротија на којима су Сри били већина, Грбавице, Илиџе, Хаџића, Илијаша, Вогошће, Семизовца, свега онога што је истински било српско вијековима уназад, креће највећи егзодус икада виђен. 120 хиљада Срба, опет из страха за своју безједност, јер су ти дијелови Сарајева припали ФБиХ – нагласио је Ћосић.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар