Данас парастос убијеном дјечаку Слободану Стојановићу

Парастос дјечаку мученику Слободану Стојановићу /12/ и другој невино страдалој дјеци биће служен данас у порти Храма Светог ђакона Авакума у Дрињачи код Зворника, најављено је из Епархије зворничко-тузланске.

Парастос ће бити служен у 11.00 часова.

Свештеник у Дрињачи Мићо Бабић рекао је Срни да ће у 10.00 часова породица и представници борачких организација из Зворника положити цвијеће и прислужити свијеће на мјесном гробљу гдје је сахрањен Стојановић.

Дванаестогодишњег Слободана Стојановића је у јулу 1992. године у насељу Каменица код Зворника убила Елфета Весели, припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље и Каменица, такозване Армије БиХ.

Слободан је мученички страдао када се, након што је избјегао са родитељима, вратио у своје село да одвеже пса, који је остао у дворишту, и никад се више није вратио.Тијело дјечака пронађено је 16. јуна 1993. године у јами у засеоку Бајрићи у Новом Селу код Зворника приликом ископавања пет српских бораца.

Идентификован је ДНК анализом, након чега је сахрањен на гробљу у Дрињачи.

Према налазима патолога Зорана Станковића, које су тада пренијели медији, дијете је свирепо убијено – стомак му је био изрезан у облику крста и имао је видне повреде главе.

Суд БиХ је 8. маја изрекао првостепену пресуду којом је Елфета Весели осуђена на 10 година затвора за свирепо убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића.

Преузето са: Срна

Нема коментара

Напишите коментар