„Стазама завичаја“

Дани Српске у Србији – Oдржан концерт КУД-ова „Стазама завичаја“ у Новом Саду

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ у суботу, 16. септембра у 19 часова, на Тргу слободе у Новом Саду, одржан је концерт „Стазама завичаја“. Концерт је организовао Фонд за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији а уз подршку Покрајинске Владе и Града Новог Сада.Концерту је претходио пријем преко тристо учесника манифестације у Скупштини Војводине, гдје су им додјељене захвалнице. Послије пријема у Скупштини услиједио је дефиле учесника од Покрајинске Владе, кроз Дунавски парк и Дунавску и Змај Јовину улицу, до Трга слободе.

У програму који је окупио преко 300 учесника наступило је 11 културно-умјетничких друштава: КУД „Веселин Маслеша“ из Бања Луке, КУД „Младост“ – Пале, КУД „Романијска луча“ – Соколац, КУД „Swisslion Alat“ – Требиње, КУД „Наши обичаји“ – Теслић, КУД „Фоча“ – Фоча, КУД „Мира Лукач“ – Дрвар, СКД „Просвјета“ – Вуковар, КУД „Велико коло“ – Ветерник, КУД „Ћирило и Методије“ – Бусије, Мушка пјевачка група КУД-а „Младен Стојановић“ – Бачки Јарак, Милан Вашалић, гајдаш из Кикинде и други.

Програм је започео обраћањем директора Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине Душка Ћутила. У име Представништва Републике Српске у Србији присутнима се обратио директор Млађен Цицовић који је захвалио Покрајинској Влади и Граду Новом Саду на подршци једне овакве манифестације. У име Покрајинске Владе присутне је поздравио Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама Мирослав Штаткић. На крају поздравних говора обратио се и министар за културу и образовање Републике Српске Дане Малешевић. Присутна публика уживала је у разноврсном програму који је трајао до 22 часа.

Сњежана Станишић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“11652″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1505812056243″]

Нема коментара

Напишите коментар