Десет година Банија Online портала

Сајт Банија Online освануо је на интернет небу 03. априла 2008. године као интернет презентација „Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније“ из Београда, чији је основни циљ да окупља Банијце око културно-умјетничких и завичајних питања, да би старији пренијели, а млађи упознали и сачували наше обичаје, културну баштину, традицију и завичајну индивидуалност. Није било бољег начина да се наши земљаци упознају са свим овим него преко интернет портала.

Тако су се ређали текстови које смо преносили са других сајтова, прекуцавали материјале из књига, часописа, скупљали и полако расли.

Посебну пажњу од самог почетка посвећујемо културним дешавањима и манифестацијама не само Банијаца већ и свих Срба из Хрватске, како оних избјеглих и прогнаних тако и оних који су остали у Хрватској или се вратили.

Што се статистике тиче, за ових 10 година забиљежили смо око 3 милиона посјета, највише из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, САД, Њемачке и др. Данас биљежимо око 30000 посјета мјесечно, а на друштвеним мрежама нас прати неколико хиљада пратилаца.

Хвала свим посјетиоцима на указаном повјерењу. Знамо да је било и пропуста и да некада нисмо били по вољи свакоме али ко ради тај и гријеши, немојте нам замјерити. Велико хвала и свима који нам се јављају и шаљу нам материјале који нам пуно значе, а које са задовољством објављујемо. Радује нас да број сарадника све више расте. Међу њима су професори, пјесници и књижевници, политичари, историчари, домаћини и домаћице…

Велику захвалост дугујемо и другим порталима и веб сајтовима попут Портала Новости, Привредника (П-портала), Веритаса, Јадовна 1941, сајта Горњокарловачке епархије, Портала 53, ПС Портала, Радио Бановине, Српског кола, Франкфуртских Вести, Вечерњих Новости, РТС-а, Танјуга, Срне, Савеза Срба из региона и других.

Највећу захвалност ипак дугујемо „Завичајном удружењу Банијаца“ , њиховим члановима и руководству без којих ових 10 година не би биле исте.

А сад настављамо даље… „Како Банија Online јавља…“

Извор: Банија Online

Коментари
  • Због чега тако нападно избегавате помињање термина Срби из Републике Српске Крајине?

    Крајина је табу тема на вашем сајту.

    Шта су разлози игнорисања ентитета који нас је те 1991. спасио да се не понови 1941.?

    уторак, 26. октобар 2021.

Напишите коментар