Др Ана Глигић се борила против вариоле вере, а сада каже: Није искључено да је корона изашла из лабораторије

Француски вирусолог, добитник Нобелове награде за изоловање ХИВ вируса, Лик Монтањије тврди да нови корона вирус нема природно поријекло

Француски вирусолог, добитник Нобелове награде за изоловање ХИВ вируса, Лик Монтањије тврди да нови корона вирус нема природно порекло и да је направљен у лабораторији.

„Дошли смо до закључка да је дошло до манипулације овим вирусом“, рекао је Монтањије у интервјуу за телевизију „Си њуз“.

Вирус није природног порекла, то је дело молекуларних биолога. Није познато са којим циљем је то урађено, каже француски Нобеловац, и додаје да никога не оптужује, већ само износи чињенице.

„Мој посао је изношење чињеница, никога не оптужујем и не знам ко је то учинио и зашто. Могуће је да су хтели да произведу вакцину против ХИВ вируса“, изјавио је Монтањије.

Вирусолог Ана Глигић која се својевремено борила против епидемије вариоле вере у Србији заТВ Прва каже да без аргумената ова тврдња остаје слово на папиру и да је у питању препуцавање између великих сила, али не оспорава могућност да вирус може да изађе из лабораторије.

„Кад сам радила вариолу од мене су тражили да идем у карантин, али сам због ранијих лажних аларма била утренирана и знала шта ме чека у лабораторији – сваки дан сам ишла кући уз напомену да ако направим неки пропуст, да одмах идем у карантин“.

СЗО је недавно објавила да је корона вирус 10 пута смртоноснији од свињског грипа с којим смо се суочили 2009. године.

Др Глигић сматра да би ову тврдњу требало проверити упоређивањем броја умрлих од разних болести у прошлој години у ово време и упоредити, па онда видети колика је смртност од короне, поготово што, како каже, више умире генерација старијих људи.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар