Душан Ковачевић: По Уставу, закону и етици не може ниједан појединац да потпише предају КиМ

Сваки појединац може да се одрекне своје приватне имовине, куће или гробног места, али да нико нема право да се одрекне ниједног метра територије државе Србије, изјавио академик и драмски писац

Академик и драмски писац Душан Ковачевић изјавио је јуче да нико нема право да се одрекне било коjег дела државне територије, а посебно не Косова и Метохије. Ковачевић је за агенцију Бета казао да сваки појединац може да се одрекне своје приватне имовине, куће или гробног места, али да нико нема право да се одрекне ниједног метра територије државе Србије.

„Ја сам још пре 20 година у књизи ’Двадесет српских подела’ написао оно што мислим о Косову. По Уставу, закону и етици не може ниједан појединац да потпише предају КиМ, односно да се, најгрубље речено, одрекне државне имовине. Не постоји особа која може да се у име народа одрекне Косова”, нагласио је Ковачевић.

Додао је да, ако би неко имао намеру да нешто потпише, то не би било валидно. На питање Бете како би он гласао на референдуму на којем би се одлучивало о судбини Косова и Метохије, Ковачевић је рекао да би гласао против било какве предаје српске територије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 2. 2023)

stanjestvari.com
Нема коментара

Напишите коментар