Епископ Герасим осветио Крст за звоник храма Св. Спиридона

На дан када наша света Црква молитвено прославља Св. Апостоле Стахија, Амплија и Урвана, у петак 13. новембра 2020. године, парохију петрињску посетио је Њагово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим. Том приликом Епископ Герасим је обишао радове на изградњи храма Св. Спиридона Чудотворца у Петрињи, на којем је од уговорених грађевинских радова преостало покривање звоника храма. Након обиласка и упознавања са изведеним радовима, Епископ Герасим је благословио у капели Св. Спиридона осветити Часни Крст који ће ускоро красити врх звоника.

“Овом приликом изражавамо најискренију благодарност Канцеларији за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Републике Србије, Српском народном вијећу из Загреба, Граду Петрињи, као и свима вама драги парохијани и пријатељи петрињске парохије, на прилозима којима су исфинансирани досадашњи радови. Упућујемо искрене молитвене жеље да Господ на све вас изобилно излије Своју милост. У наредном периоду нас очекују радови на покривању храма, те вас све љубазно позивамо и молимо да својим прилозима помогнете наша настојања да ова петрињска светиња ускоро добије кровни покривач.” – поручио је протојереј Саша Умићевић, парох петрињски.

Помозимо изградњу

Ваш прилог можете уплатити на сљедећи жиро рачун:
OTP banka dd IBAN: HR0824070001188020310
BIC: OTPVHR2X
Црквена опћина Петриња
Владимира Назора 13 Петриња
са назнаком – За храм Св. Спиридона

За све додатне информације можете се обратити протојереју Саши Умићевићу, надлежном пароху петрињском на емаил – sasa.umicevic@yahoo.com, тел. 0038544-813-419, моб. 0038595-511-4669, месинџер, Viber.
Facebook – Храм Светог Спиридона Петриња

Преузето са: banija.rs

Нема коментара

Напишите коментар