ФК Војводина увеличала деведесет година Борца из Боботе

Поводом деведесете годишњице од оснивања фудбалског клуба „Борац” из Боботе одиграна је пријатељска фудбалска утакмица између сениора Борца и новосадске „Војводине”.

Фудбал у Боботи почео је да се организовано игра 1929. године када је основан фудбалски клуб „Сремац” који ће након Другог светског рата понети име „Борац”. Свој зенит овај клуб достигао је осамдесетих година прошлог века када је био члан хрватске републичке лиге, тадашњег трећег ранга такмичења у бившој Југославији. Сусрет са новосадском Војводином други је по реду у протеклих десет година.

– Успели смо да се организујемо и да доведемо фудбалски клуб Војводина из Новог Сада што нам је част и задовољство. Стицајем околности имамо тамо људе које познајемо и који су нам максимално изашли у сусрет. У врло кратком року успели смо да се организујемо, да искористимо и ово лепо време како би се на најбољи могући начин обележио овај за нас значајан јубилеј – истакао је председник ФК „Борац“ Бобота Јово Шљокић.

Данашњи председник управе Војводине Војислав Гајић својевремено је био и председник боботског Борца, а самим тим и најбоља повезница за сарадњу ова два клуба.

– Фудбалски клуб Војводина, као један од највећих српских клубова, а уз то и најстарији, осећа потребу да буде присутан где год је наш народ и где су наши људи, стицајем околности, остали ван граница, да одигравамо пријатељске утакмице, одржавамо успостављене везе и контакте. Тако смо овде већ други пут. Пре три године били смо у Борову, недавно у Бањалуци и то је нека политика коју ми протежирамо јер знамо да је то јако битно за наш народ овде, поготово за младе нараштаје који од нас увек могу да добију подршку – нагласио је Гајић.

 

Ново искуство за домаће фудбалере


Утакмица са новосадском Војводином за играче Борца свакако значи много у играчком смислу, јер се не пружа често прилика да играчи мањих клубова играју са прволигашким тимовима, а за саму Војводину ово је једна добра промоција рада клуба у мањим срединама.

– Војводина је један велики клуб који има и нешто дужу традицију од фудбалског клуба „Борац“ и желимо свима да изађемо у сусрет кад год можемо. Наравно да нама наше обавезе не дозвољавају тако често да играмо пријатељске утакмице, али трудимо се кад имамо прилику да изађемо у сусрет и помогнемо другима – каже спортски директор ФК „Војводина“ Никола Лазетић, а слично размишља и његов колега из Борца.

– Не пружа се сваки дан прилика да се игра са оваквим противником, поготово са једним прволигашем са таквом традицијом и нашим играчима је ово једна велика част. Времена су тешка, овде је све мање људи, финансије су јако мале и у таквим околностима прослављати деведесет година једног клуба велика је ствар – истакао је спортски директор ФК „Борац“ Бобота Миодраг Радић.

 

Победа домаћина


Иако су Новосађани дошли са комбинованом и подмлађеном екипом, домаћин је успео да на терену парира и иако је у првом полувремену Војводина водила са 1:0, на крају је ипак „Борац” однео победу коначним резултатом 2:1.

– Овде смо дочекани заиста сјајно, људи у Боботи су одлични домаћини. Изгубили смо ову утакмицу, јесте да смо играли са млађим играчима, али ипак то је недопустиво. У сваком случају била је ово једна коректна и заиста пријатељска утакмица – нагласио је тренер ФК „Војводина“ Ненад Лалатовић.

Самој утакмици присуствовали су бројни фудбалски и друштвени радници представници локалних фудбалских клубова, фудбалског центра Вуковар, фудбалског савеза Вуковарско-сремске жупаније, начелник општине Трпиња Мирослав Палић, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а програм обележавања деведесете годишњице клуба завршен је свечаном академијом и дружењем.

Преузето са: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар