Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима доделио пакете помоћи најугроженијим породицама у Војводини

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, уз подршку Покрајинске владе, обезбедио је 1500 пакета помоћи за социјално најугроженије породице. Пакети су додjељени породицама које су имале или имају статус избjеглог, прогнаног и расељеног лица на територији АП Војводине.

Сама акција трајала је десет дана и реализована је на тај начин што је Фонд упутио дописе свим локалним самоуправама АП Војводине које су потом из својих повjереништава за избjеглице достављали спискове најугроженијих породица. Дакле, ова акција је реализована у партнерству са локалним самоуправама. Волонтерски сервиси локалних самоуправа су уручивали пакете до крајњих корисника. Пакети су садржали основне животне намирнице и средства за хигијену, а додjељивани су најугроженијим породицама у свим општинама и градовима у АП Војводини. Овом акцијом Фонд је имао за циљ да покаже да је у ситуацији која је све нас задесила ту да пружи помоћ свима онима којима је та помоћ неопходна:

  • Акција је показала солидарност и парнерство између разних актера и користим прилику да се захвалим свим волонтерима који су учествовали у овој акцији. Желим да се захвалим свима који су заједно са нама учествовали у припремању пакета, као и свим волонтерима који су по општинама и градовима пакете уручивали крајњим корисницима, истакао је директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.

Новинар Српског кола

                                                                                    Драгана Шиповац

Нема коментара

Напишите коментар