ФУДБАЛСКИ ТУРНИР У ГАЈДОБРИ: Медаље за фудбалере Херцеговца

У Гајдобри је завршен трећи турнир у фудбалу за млађе категорије које организује ФК Херцеговац.

На њему су ове године запажен резултат постигли дјечаци из Билеће чији клуб носи идентичан назив као и домаћи – Херцеговац.

Билећани су у конкуренцији дјеце рођене 2012. године (Аџић, Биберџић, Милошевић, Ковачевић, Митрушић, Лисов, Кисић, Симовић, Радовановић, Мирковић, Салатић, Јокановић, Кукић и тренер Рајко Комненић)  и 2014. године (Д. Kисић, Н. Кисић, Јокановић, Шуловић, Ф. Ковачевић, М. Ковачевић, Дамјанац, Видачић, Продановић, Будалић, Кукић, Леро, Капор, Џелетовић, Чомић и тренери Мимомир Биберџић и Никола Даковић) освојили треће мјесто.

Овај турнир ће посебно остати у сјећању Данилу Кисићу који је освојио и признање за најбољег голмана генерације 2014.

Разлога за радост имали су и дјечаци из Гајдобре који су овојили друго мјесто за генерацију рођену 2012. године (Драгомировић, Хрњез, Грубишић, Лукић,

Мрковић, Савчић, Губић, Комад, Рондић, Михаљ, Новчић и тренер Владимир Хрњез).

За најбољег играча турнира из ове генерације проглашен је Милан Грубишић.

Према ријечима Јована Илића,  предсједника МЗ Гајдобра, овај догађај зближава Бачку и Херцеговину.

– Гајдобра је надалеко позната као мјесто херцеговачких колониста. Дјеца из Билеће су нам другу годину у низу дошли у госте и били су смјештени по кућама гајдобранских домаћина.  Са друге стране дјеца из Гајдобре учествују на Видовданском фудбалском турниру у Билећи. То је за њих прилика да се још боље упознају са завичајем својих предака. Надам се да ће се ова традиција наставити. 

Извор: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар