Галијашевић: Негирање злочина тзв. Армије БиХ дио пројекта

Џевад Галијашевић, политички аналитичар и стручњак за безбједност и антитероризам, изјавио је да је дио пројекта негирање злочина такозване Армије БиХ од бошњачке политичке елите на челу са СДА.

Галијашевић је из Подгорице поручио да о томе свједочи и срамни споменик на Казанима код Сарајева, на којем не пише ко су починиоци злочина над Србима, као и негирање убиства око 3.200 Срба у околини Сребренице, убијања и злочина у Крајини, те многих других.

Говорећи о теми „Отворени Балкан, регионална безбједност и сарадња Црне Горе, БиХ и Србије, те српско-бошњачки односи данас и сутра“, Галијашевић је нагласио да је перспектива ових народа у међусобном разумијевању и договарању.

– Политички хиперсензибилитет који сам осјетио према разумијевању патње српског народа почео је док сам био врло млад – истакао је Галијашевић на Академској трибини у Подгорици.

У организацији Српског националног савјета Црне Горе и Српског информативно-културног центра „Свети Сава“ у Српској кући, синоћ је одржана Академска трибина на којој је говорио Галијашевић, а потом је отворена изложба Срђана Милића „Додир са небом и Богом“.

Отварајући изложбу Драгиша Ивановић је истакао да цртеже Срђана Милића одликује самосвојна и урођена оригиналност, тематска посебност која говори о вези аутора са родним крајем, те изазовна провокативност.

Срђан Милић је рођен 1962. године у Подгорици, а запослен је у Црногорском народном позоришту.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар