Галијашевић: У БиХ не долазе мигранти, већ агресивни и поражени терористи!

Он истиче да је главна дужност сваке државе да првенствено мисли о безбједности својих грађана, али да то, како каже. очигледно не важи и у БиХ

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић тврди да постоји велика опасност да БиХ постане крајње одредиште за армију миграната из Турске међу којима је, према његовим ријечима, највећи број терориста и дојучерашњих припадника радикалних исламистичких група.

– Европа је затворила своје границе са неколико редова бодљикавих жица, док истовремено БиХ и Србију позива да буду отворени за пријем миграната и да према њима, како кажу, поступају хумано. Ово заиста није питање хуманости, већ озбиљног безбједносног приступа. Ми још увијек не знамо ко су ти људи. Оно што знамо јесте то да су агресивни, млади, поражени војници, да су фрустрирани због пораза у рату, да су били припадници терористичких организација и да уопште не заслужују квалификацију мигранти – каже Галијашевић за Инсајдер.

Он истиче да је главна дужност сваке државе да првенствено мисли о безбједности својих грађана, али да то, како каже. очигледно не важи и у БиХ.

– Безбједносне структуре у Сарајеву и тамошња званична политика праве диверзију унутар спремности у БиХ да се поступи на начин како поступају и друге државе, штитећи своје интересе и безбједност, штитећи своје границе и правни поредак. У Сарајеву се изгледа само трага за начином како да ти такозвани мигранти уђу у БиХ, како да се створи систем који ће их пропуштати и како да се они распореде у већ затвореној БиХ, окруженој жицама, и како да ту остану. БиХ је крајња дестинација и ћорсокак из којег нема излаза. Све око БиХ је затворено вишеструко. Европа је чак и корона вирус искористила да се додатно изолује и да додатно затвори своје границе – тврди Галијашевић.

Он закључује да је чињеница то да БиХ недостаје становништво, али да примање „за стално“ људи међу којима, како истиче, готово да уопште нема жена и дјеце представља озбиљну пријетњу опстанку држава на Балкану.

(Инсајдер)

Вест преузета са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар