Генерал Мекензи: У Сребреници није било геноцида

У Сребреници није почињен геноцид, јер онај ко има намјеру да спроведе такав злочин – побије и све жене, да не би могла бити настављена природна репродукција становништва, изјавио је данас генерал Луис Мекензи, који је био командант сектора Сарајево у оквиру Унпрофора 1992. године.

Генерал Мекензи је, на предавању „Осврт на српско-канадске односе и савезничке везе“ на Филолошком факултету у Београду, навео да су због дјеловања лобиста и пи-ар агенција Срби означени као једини кривци у ратовима на простору бивше Југославије, иако је, како је подсјетио, савезничка српска војска имала херојску улогу и у Првом и у Другом свјетском рату, преноси „Спутњик“.

Бивши канадски премијер Брајан Малруни позвао је студенте да се пријаве за стипендије на Институту који је основао са супругом Милицом Малруни Пивнички, иначе добитницом Витеза светосавског пацифизма српске дипломатије.

Преузето са: iskra.co

Коментари
  • Veliki pozdrav za generala Mekenzija! Bio mi je sagovornik u intervjuu za Frankfurtske vesti u hotelu Intercontinental, pola sata pre odlaska u Srebrenicu! Fotoreporter Steva i ja, prvi i jedini, imali smo sreću da stignemo pre nego sto krene za Srebrenicu. Naravno, kao ličnost od integriteta, ostavio je snažan utisak. Žao mi je što se nisam na vreme informisala o njegovom dolasku u Beograd.
    Biljana Šačić, novinar u penziji

    петак, 01. новембар 2019.

Напишите коментар