Генералу Младићу погоршано здравствено стање

Здравствено стање генерала Ратка Младића се погоршало и одбрана ће тражити да га прегледају српски љекари с обзиром да се у Холандији попуштају епидемиолошке мјере, рекао је за Срну генералов син Дарко Младић.

Дарко Младић каже да посљедњи извјештај који је достављен породици указује да се здравље његовог оца објективно погоршало, иако он то ничим не показује.

„Погоршање је везано за срчане проблеме и за шећер. То је оно што смо добили као извештај. Само се надам да су прилагодили лечење тој новој ситуацији“, рекао је Дарко Младић.

Он је додао да епидемиолошке мјере у Холандији попуштају и да ће видјети постоји ли могућност да српски љекари прегледају генерала.

„У комуникацији са Секретаријатом у Хагу ћемо видјети да ли је то сада постало могуће“, рекао је Дарко Младић.

Он каже да генерал Младић, и поред значајно погоршаног здравственог стања и других ограничења, прати све што се дешава у БиХ, укључујући и протест породица страдалих средњег Подриња пред Тужилаштвом и Судом БиХ и свим срцем је уз њих.

„Он је увек и у току рата био уз наше жртве, које су занемарене и нису никада могле да виде праву правду за оне који су починили злочин. Толико зло су нанели српском народу у БиХ, у овом конкретном случају у Подрињу. Нису осуђени, иако се зна ко су. Слободно се шетају и провоцирају“, рекао је Дарко Младић.

Он је рекао да је породица у сталном телефонском контакту са генералом и да ће га 12. марта, када слави 80. рођендан, у Хагу посјетити супруга.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар