Горан Киковић награђен граматом од „Српске ствари“ у Београду

Још једна у низу награда и признања додијељено је Горану Киковићу, историчару из Берана, који до сада написао 8 књига из историје Срба у Црној Гори. Киковић је грамату добио у Београду 16. марта 2019. од Друштва за националну културу и образовање “Српска ствар“ из Београда “Грамату“ за изузетне заслуге и допринос у јачању српске културе и тадиције. Грамату је потписао и уручио на пригодној свечаности у Београду уприличеној у част награђеном историчару Киковићу, предсједник “Српске ствари“ из Београда хаџи Милан Срећковић.

Киковићу је овом приликом у име “Српске ствари“ из Београда књигу “Јаруга“Јова Остојића о страдању Ђорђа Мартиновића на Косову и Метохији уручио Владимир Јанковић. Он је истакао у посвети да књигу уручује Горану Киковићу, великом борцу за Српство.

Киковић се овом приликом захвалио на урученој “Грамати“ од стране Друштва за националну културу и образовање “Српска ствар“ из Београда и истакао да је изненађен овом наградом коју му додјељује Српска ствар јер се и он сам бори у Црној Гори за српску ствар. Он је истакао да му драго што велики број институција и организација у Србији препознаје његову борбу и борбу организација које представља као што је Српска народна одбрана Васојевића и лимске долине из Берана и часопис “Глас Холмије“, који постоји од јуна 2012.

Киковић је саопштио да ће му награда у виду “Грамате“, коју су му уручили људи који се баве националном културом и образовањем у Срба дати још додатни стимуланс да се бори за Српску ствар у Црној Гори, у којој су све српске вриједности угрожене.

Нема коментара

Напишите коментар