АКТУЕЛНО:

Горан Шарић: Хрвати увек на погрешној страни, Срби их овог пута неће пребацити у победнике

И у Првом светском рату и у Другом светском рату сценарио је увек био исти. Хрвати су непогрешиво бирали погрешну страну. А онда би их Срби у задњи час вадили из табора поражених и пребацивали у табор победника. Питање да ли ће то бити сада, мислим да неће, каже за Спутњик Горан Шарић.

Гостујући у емисији „Маша и …“ историчар и теолог осврнуо се на вест да ће Хрватска обучавати украјинске војнике.

„Милановић, као врховни заповедник војске, је рекао да је против обуке украјинских војника у Хрватској. А и ако дођу, не знам шта могу да науче. Не знам која је то нека славна војничка хрватска традиција, па ће они да их обучавају. Они су у Авганистану углавном служили као помоћне јединице помоћних јединица од помоћних јединица логистике“, поручује Шарић.

На питање којој историјској епохи је најсличнији тренутак у којем живимо, наш саговорник подсећа на пропаст Римског царства.

„Једина разлика је у томе што Римљани нису имали нуклеарно оружје. Проблем Запада је што он са нуклеарним оружјем може да уништи цео свет. Тада сте имали падине Рима пуне лешева нерођене деце, тада сте имали тадашњи ЛГБТ+ начин живота који се сматрао нечим најбољим у цивилизацији, тада сте имали перверзне римске сенаторе којима су проститутке, односно старлете, одређивале… Тако је било у Риму, тако је и данас“, закључује он.

Горан Шарић је открио и зашто је од свих чланица ЕУ баш Хрватска била почаствована посетом беспилотне НН летилице, како гледа на забрану руских медија на Западу али и зашто га Владимир Зеленски подсећа на Хитлера.

rs.sputniknews.com
Нема коментара

Напишите коментар