АКТУЕЛНО:

Грујичић: Раст броја обољелих повезан са НАТО бомбардовањем

Директор Института Србије за онкологију и радиологију Даница Грујичић изјавила је да остаје при ставу да ће сви у Србији због НАТО бомбардовања бити онколошки болесници „само ако довољно дуго поживе“ и нагласила да је убијеђена да се посљедице бомбардовања рефлектују на број обољелих од вируса корона у региону.

– Ја сам убјеђена да није случајно што на читавом Балкану, у Србији и Црној Гори расте број обољелих. Ја сам убјеђена да је то због бомбардовања – истакла је Грујичићева.

Она је навела да се тренутно 25 дјеце лијечи у Србији од малигних болести у Институту за радиологију, те да је то доказ о бомбардовању.

– Залажемо се за научно истраживање тога. Ко се плаши једне научне студије, свеобухватне од Суботице до Призрена шта се десило 1999. године – упитала је Грујичићева.

Говорећи о епидемији вируса корона, Грујичићева је поручила да је потребно поштовати државу.

– Може да вам се не свиђа Вучић, али он је институција. Мислим да је потребно да поштујемо државу. Ми се налазимо у ванредној ситуацији, јер имамо велики број заражених и морамо да збринемо тај број заражених. Дај носите те маске и убеђена сам да ћемо у августу све завршити – рекла је Грујичићева за Телевизију „Б92“.

Директор Института за онкологију и радиологију нагласила је да оне који раде у ковид болницама треба наградити и додала да не мисли да људи губе повјерење у љекаре.

– Слуша се струка. Видите да се цијели свијет тако понаша да се одлуке доносе из дана у дан. Сваки дан нешто учите – рекла је Грујичићева.

Она је упозорила да вирус корона, иако респираторна инфекција, изазива буру у читавом организму и навела да је од 1.000 пацијената само седам имало антитијела, те је јасно да друштво нема имунитет на вирус корона.

Грујичићева је позвала онколошке пацијенте да заказују своје термине за терапије, како не би било чекања и застоја.

– Моја молба онима који долазе једном годишње или једном у шест мјесеци – молим вас немојте долазити сад у овом јеку. Морамо да чувамо здравствене раднике. Алудирам на оне из Обреновца, Младеновца, Сурчина, ако постоји могућност да вас неко довезе и одвезе да то урадите, да не будете 24 сата ту због пола сата терапије – рекла је Грујичићева.

Она је замолила све да носе маске и придржавају се прописаних мјера.

– Зато све молим – маске, немојте да вас мрзи да их ставите. Не знате ко пролази поред вас, ко је у превозу додала је Грујичићева.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар