Херцеговачки корпус Војске Републике Српске красило витештво

  • Херцеговачки корпус Војске Републике Српске красило је витештво и успио је током Одбрамбено-отаџбинског рата да сачува и територију и српски народ, истакнуто је данас у Билећи гдје је обиљежено 30 година од формирања Херцеговачког корпуса.

Некадашњи помоћник команданта Херцеговачког корпуса Никола Шегрт рекао је новинарима да данашњи датум представља историјски датум за Херцеговину, период када је српски народ у Херцеговини имао своју војску.

„Формирање Херцеговачког корпуса имало је само један циљ – да брани и одбрани Херцеговину и српски народ у Херцеговини“, истакао је Шегрт.

Предсједник Борачке организације општине Билећа Веселин Вујовић рекао је новинарима да је Херцеговачки корпус био малобројан, али одлучан и храбар, те да је у ратном походу успио да сачува и територију и народ.

Предсједник Борачке организације источне Херцеговине Слободан Илић рекао је новинарима да је формирање Херцеговачког корпуса на данашњи дан 1992. године био гарант опстанка српског народа Источне и Старе Херцеговине на својим вјековним огњиштима.

„Послије 30 година са поносом можемо рећи да је Херцеговачки корпус красило витештво, чојство и јунаштво његових бораца“, рекао је Илић.

Вијенце на споменик палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Билећи положиле су, између осталих, делегације некадашњег Херцеговачког корпуса, Борачке организације Старе и Источне Херцеговине, представници Трећег пјешадијског Република Српска пука.

У касарни „Билећки борци“ у оквиру обиљежавања 30 година од формирања Херцеговачког корпуса Војске Републике Српске приређена је свечана академија.

У спомен-храму Светог Василија Острошког служен је парастос погинулим и умрлим борцима Војске Републике Српске.

СРНА

Нема коментара

Напишите коментар