Хоће ли ове зиме бити гламочког кромпира

Род и цијена гламочког кромпира су веома добри тако да су, пољопривредници ове године задовољни.

Илија Радоја је међу најпознатијим и уједно највећим произвођачима  кромпира на гламочком подручју. Већ пуних 17 година бави се производњом кромпира.

– Обрађујемо негдје око хектар и по. То је оно што у овом тренутку можемо, каже Радоја за Елта телевизију.

Кромпир са парцела породице Радоја заврши широм БиХ и регије. Ове године је каже Илија, одлично родио.

-Иако је година била сушна, и умањила род, можда мало умањила и квалитет, ипак је поред свега кромпир ове године заиста одлично родио. Ми смо задовољни и родом и цијеном – каже Илија.

Илија је, као и бројни други произвођачи прије пар дана учествовао на манифестацији „Дани гламочког кромпира“, гдје је излагао на једном од најпосјећенијих штандова. На Данима гламочког кромпира представили су се најпознатији произвођачи кромпира на овим просторима.

Овакве манифестацију су, каже Илија, одлична прилика, да се, и поред тога што се за њих већ дуго зна, ипак прикаже шта се то радило у посљедњих годину дана.

-То је манифестација која нама помаже у реклами. Да се видимо, да се успоставе неки нови контакти.  То све наравно мора да прати и квалитет кромпира –  каже Радоја.

Да је кромпир ове године одлично радио, потврђује и један од организатора манифестације „Дани гламочког кромпира“, Борис Лукајић.

Да је кромпир добро родио и у Петровцу, потврђује Олга Атлагић из Бравског. Производњом кромпира бави се већ 23 године.

-Кромпир је ове године у Бравском одлично родио. Погледајте га колики је. Као гламочки – кроз смијех каже  Олга.

Преузето са: Глас Српске

Нема коментара

Напишите коментар