Киковић: Покушајем убиства нису нас застрашили, још више ће нас бити у Никшићу

Они који мисле да су овим покушајем убиства застрашили нас Србе и остале православне вјернике грдно су се преварили, напротив овдје се најбоље осликава реченица “удар нађе искру у камену, без њега би у кам очајала“

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине, најоштрије је осудила, како су навели, очигледни напада на нашег владику Јоаникија и нашу свету епархију која постоји осам вјекова на светим водама Лима.

-Српски народ Полимља и Васојевића је са невјерицом сазнао вијест да је познати добротвор и ктитор СПЦ у Црној Гори Дака Давидовић рањен а, да се у том тренутку у његовом друштву налазио наш владика Будимљанско –никшићки Јоаникије.

Подмукли напад на нашег владику Јоаникија је напад на вјернике Српске православне цркве у Црној Гори и на цијели народ у циљу застрашивања народа пред велики Црквено-народни сабор који ће се 21.децембра 2019. године одржати у Никшићу, наводи се у саопштењу.

-Они који мисле да су овим покушајем убиства застрашили нас Србе и остале православне вјернике грдно су се преварили, напротив овдје се најбоље осликава реченица “удар нађе искру у камену, без њега би у кам очајала“!.Још више ће нас бити у Никшићу, још жешће ћемо бранити наше свете манастире, храмове, цркве, наша гробља и нашу прошлост и будућност, казао је предсједник Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине историчар Горан Киковић.

–Зато позивамо све Васојевиће, Полимљане, Шекуларце, Величане… да сви као некад будемо на бранику своје цркве, владике Јоаникија који је наш духовни пастир и часни наследник епископа које је у Будимљи 1219.године поставио Свети Сава.
Будимо оно што јесмо, не дајмо своје светиње! –закључује се у саопштењу.

Текст преузет са: in4s.net
Нема коментара

Напишите коментар