Косовска полиција легитимисала свештенике, забранила им служење у храму Христа Спаса у Приштини

Приштински парох Станиша Арсић рекао је за Косово онлајн да им је косовска полиција јутрос забранила служење литургије у храму Христа Спаса у Приштини поводом празника Спасовдана.
„Јутрос око пола 5, свештенство из цркве Светог Николе је кренуло да служи свету литургију поводом Спасовдана у храму Христа Спаса у Приштини, међутим, након што нас је полицајац легитимисао, забранио нам је да откључамо цркву, након чега је већи број полицајаца, један кородон од осам полицајаца био крај нас, а са друге стране смо приметили још два аутомобила са полицијом, како би спречили да одржимо литургију“, прича отац Станиша.

Отац Станиша наводи да су свештеници са верницима након интервенције полиције били приморани да се врате у цркву Светог Николе.

„Одузевши нам документа, морали смо да се вратимо назад у цркву Светог Николе. Владику Теодосија смо већ обавестили о случају и били смо приморани да литургију за Спасовдан одржимо у цркви Светог Николе. Нису нам дозволили, Србима, који су се окупили са свештеницима, да прережемо славски колач, и да се помолимо Богу за наш страдални народ на КиМ. И без обзира што имамо одлуку суда, да је храм под патронатом цркве, да нема никакве сметње да тамо служимо, они нам једноставно то нису дали“, казао је парох.

kosovo-online.com
Нема коментара

Напишите коментар