Крајишници се с тугом опраштају од легендарног пјевача и аутора Лазе Пајчина

Лазо Пајчин (50) , крајишки пјевач нажалост преминуо је послије дуге и тешке болести са којом се храбро борио.

Сахрана ће се одржати 14. априла у селу Губин код Грахова у 13 часова.

Многобројни пријатељи, сарадници и поштоваоци његове музике цијели дан се опраштају од њега на друштвеним мрежама, исказујући велику тугу и жалост што је отишао овај велики човјек.

Иако је поријеклом из села Губина, рођен је у  у Аустрији. Са седам година се враћа у родни крај. Послије ратних дешавања са породицом се доселио у београдску општину Сурчин. Како је за наш лист рекао његов сарадник и велики пријатељ Гоци Ристић, Пајчин је аутор 98 % крајишких пјесама које је снимио од деведесетих до половине прошле 2021. године. Тада је и открио да болује од тешке болести са којом се до данас борио. Са Гоцијем је наступао од 2014. године. Почео је са групом Звуци Тромеђе, затим је наступао и са Прелџијама.

Млади крајишки текстописац Петар Бурсаћ каже да је Пајчин цио свој живот посветио завичају.

– Такав један се роди у сто година и самим тим је један од већих пјесника модерног доба у Крајини који је нажалост прерано отишао. Самом појавом човјека из народа ушао је под кожу свом народу. Многи од нас су данас пустили сузу јер таквог човјека си могао само да цијениш и поштујеш. Оно што је данас крајишка музика 95% је стварао, компоновао и писао Лазо Пајчин. Остаће заувијек упамћен као велика легенда, човјек из народа и пјесник великог срца и душе.

„Чувај ми се, сине“, „Милице, кћери“, „Поздрави ми Крајину“, „Ударац у празно“, „Мало Слађа, мало Зорка“, само су неки од хитова које је Пајчин написао.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар