Одржана трибина Коалиције у Младеновцу

Након одржаних трибина у Лазаревцу, Барајеву и Обреновцу Коалиција удружења избјеглица у Републици Србији је 8. априла одржала трибину у Младеновцу. Поред предсједника Коалиције Миле Шапића и његовог сарадника Милана Гомирца трибини је присуствовао и предсједник Удружења Срба из Федерације БиХ  Драган Дивјак и члан Одбора за рјешавање стамбеног питања Слађана Вујаклија.

Као и на претходним трибинама присутне је највише интересовало рјешавање њиховог стамбеног питања. На нека од питања у вези са наставком Регионалног стамбеног програма и акцијом коју је покренуо Одбор за стамбено рјешавање одговорила је и чланица Одбора Слађана Вујаклија.

Драган Дивјак се укључио у конверзацију појашњавајући присутнима на које начине могу да упишу своју имовину на територији БиХ.

Такође су била питања у вези са имовинско-правним односима, гдје су двије госпође упућене да се јаве канцеларији Коалиције у Београду ради конкретних савјета.

Наравно, и у Младеновцу се покренула тема ратног стажа и признања истог у току цијелог рата у двоструком трајању. Нажалост, Србија и даље не признаје крајишке борце.

Било је и лица којима су потребни пакети грађевинског материјала, па их је занимало да ли се могу очекивати нови јавни позиви Комесаријата за те пакете.

Сви присутни су позвани да се јаве лично или телефон у наредном периоду Шапићу и Гомирцу за помоћ, или савјет.

 

Информативна служба

Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар