Крв ћемо подијелити са свима – Светиње не дамо никоме!

„Постоје акције од стране клубова из Србије и Републике Српске као и из других градова Црне Горе али посебно издвајамо акције које спроводи Храм Христовог Васкрсења којих је до сада било двадесет а свака близу стотину чланова посјећености. Они испред акције Храма крв дају три пута годишње“, рекли су нам из Завода.

Михољски збор је организовао добровољно давање крви на простору Црне Горе, Републике Српске и Србије.

Носилац ове акције био је Миливоје Брџа Брковић који је у разговору за ИН4С портал изјавио да је ово највећа акција добровољлног давања крви на Балкану – само у Подгорици данас је било 112 давалаца крви док је на нивоу Црне Горе дато 275 јединица крви с изузетком Берана гдје ће акција бити настављена у понедјељак. 

Република Српска и Србија крв ће дати током следеће недјеље.

Брковић је истакао да је највећи одзив био у Подгорици и Пљевљима.

,,Захвалио бих се свим људима који су издвојили своје вријеме за ову хуманитарну акцију. Захваљујем се и црногорским медијима,  мада нису адекватно испратили овакав догађај. Надахнути вишим циљем, прожети божијом искром и подучени Христовом жртвом сматрамо ово малим, али важним кораком. Данас је Сретење Господње – дан када је Богородица први пут донијела Христа у Храм да га посвети Богу, зато свака кап дате крви нека буде на Сретење и спасење“, рекао је Брковић.

За наш портал медицински тим Завода за трансфузију крви изјавио је да је ово једна од најозбиљнијих и најбројнијих акција са посебним акцентом што су сви били из Подгорице.

Постоје акције од стране клубова из Србије и Републике Српске као и из других градова Црне Горе али посебно издвајамо акције које спроводи Храм Христовог Васкрсења којих је до сада било двадесет а свака близу стотину чланова посјећености. Они испред акције Храма крв дају три пута годишње„, рекли су нам из Завода.

Брковић се захвалио медицинском тиму на изузетном гостопримству и ширењу позитвне енергије и овом приликом је још једном подсјетио на важност борбе за очување светиња и истакао да борба неће стати, уз већ препознатљив поздрав: Не дамо светиње!

Вест преузета са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар