АКТУЕЛНО:

Кустурица и Бећковић о тешким временима: Држимо се дисциплине, будимо стрпљиви, као што смо спремни на мобе и ратовања!

Држимо се дисциплине коју од нас захтева држава, будимо стрпљиви као што смо спремни на мобе и ратовања, ако треба, наводи Кустурица

Због коронавируса буквално цео свет је пред великим изазовима! Ова пандемија је, како се може чути широм света, показала колико је човечанство на крхким ногама.

Редитељ Емир Кустурица наводи за Курир да смо сада заправо на испиту и да је најважније да преживимо, док академик и песник Матија Бећковић самоизолацију види као рај – прилику да се коначно наспавамо, одморимо и никуд не журимо.

Кустурица истиче да нам је у овом моменту потребно стрпљење.

Дисциплина

– Шта год је овај вирус, колико год он буди потребу да сазнамо одакле је, да ли је природа пресудила или, како многи мисле, почетак биолошког рата, ствар је у томе да треба да преживимо. Држимо се дисциплине коју од нас захтева држава, будимо стрпљиви као што смо спремни на мобе и ратовања, ако треба – наводи Кустурица и додаје:

– Владика Николај Велимировић је говорио о детињем нестрпљењу српског народа као најгорој особини! Сада смо на испиту, ако желимо да нас што више преживи, сетите се Десанке Максимовић и њеног стиха: „Не, немој ми прићи, хоћу издалека да волим и желим твоја ока два.“ Биће времена за пољупце.

У кући

Бећковић каже да сада има времена за све, те да му је као у рају. – Не знам како је у рају, али ја га овако замишљам – да имам времена за све, да нигде не журим, да нигде не касним, да сам одморан и испаван и коначно у својој кући. Чуо сам неки дан једног пензионера како, у четири ујутру, пева и звиждуће Гершвинову песму, чији је рефрен: „Ко може да тражи више од овога.“ Мало ли је? – наводи Бећковић за Курир.

Вест преузета са: iskra.co

Нема коментара

Напишите коментар