У Србији проглашена епидемија коронавируса, потврђено 118 случајева, нове мере Владе

У Србији је регистровано укупно 118 потврђених случајева Ковида-19. Од осам сати затворени су сви гранични прелази за друмски, железнички и речни саобраћај. Такође, од 12 часова потпуно је укинут међуградски аутобуски и железнички саобраћај, а оставља се могућност за аутомобилски саобраћај.

16.50 – У Клинички центар Војводине стигло је пет респиратора, од 18 који су јуче набављени.

15.35 – Ка Кини нешто после 13.30 полетео је авион „Ер Србије“, који ће преузети медицинску помоћ те земље намењену Србији.

13.30 – Влада Србије усвојила одлуке о новим мерама у борби против коронавируса.

13.25 – Министар здравља Златибор Лончар донео је наредбу о проглашењу епидемије у Србији изазване коронавирусом, која је објављена у Службеном гласнику.

12.00 – Ступила на снагу забрана међуградског аутобуског и железничког саобраћаја.

11.50 – Основни суд у Врању је, након потврђеног присуства вируса код особе која је радила у суду, затворен. Извршена је дезинфекција, а сви са којима је заражени био у контакту су у кућној изолацији.

11.30 – Министарство спољних послова Србије, у координацији са кабинетима председника и премијера, ради на организацији помоћи грађанима Србије који су заробљени на аеродромима широм света.

11.05 – На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно је хоспитализовано седам пацијената код којих је доказана инфекција коронавирусом, изјавила је управница те клинике, проф. др Весна Туркулов.

10.41 – Председник Србије Александар Вучић захвалио је на помоћи амбасадору Краљевине Норвешке у Србији Еугену Јелстаду, који га је обавестио о донацији од пет милиона евра у борби против коронавируса.

10.34 – У току прошле ноћи за укупно 19 особа одређен је притвор због кршења мера самоизолације, речено је данас Танјугу у правосудним органима.

09.39 – На свим градским, приградским и локалним линијама на територији града Београда, од девет до 15 сати извршиће се редукција полазака. Од данас, после девет сати, сваког другог поласка неће бити. Такође, сви поласци на свим градским, приградским и локалним линијама од 20 до пет часова се укидају.

08.15 – Ноћас ухапшена укупно 154 лица због кршења мера које Влада Србије налаже, рекао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за РТС.

08.03 – У Републици Србији је до осам часова регистровано укупно 118 потврђених случајева Ковида-19. Од последњег извештаја тестирани су узорци 39 особа, од којих je 15 позитивнo и 24 негативна на нови коронавирус. Директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС, доктор Горан Стевановић, каже да је тренутна ситуација очекивана.

07.45 – Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо рекла је за Политику да њена земља неће седети скрштених руку док се Србија суочава са великим изазовима превенције и контроле епидемије.

06.20 – После осам часова, преко границе ће моћи само транспортни камиони.

Председник Александар Вучић је јуче на конференцији за новинаре рекао да се у данима и недељама које долазе очекује даље убрзано повећање броја заражених од коронавируса.

До осам часова у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 545 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

На снази је забрана изласка за лица старија од 65 година у урбаним срединама и за лица старија од 70 година у руралним местима.

Такође, важи и забрана кретања за све у периоду од 20 часова до пет сати ујутру.

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар