Лепосавић: Срби у Црној Гори су системски дискриминисани 30 година

Kритиковали су власт али нису радили против земље. С друге стране, сада видимо један ултранационалми црногорски блок који одмах изашао из ДПС структура, да би кренуо у радикализацију грађанског живота.

Бивши министар правде Владимир Лепосавић казао је да су Срби у Црној Гори јединствен примјер патриотизма у Европи и свијету данас, који се може граничити са фанатизмом, јер су провели 30 година системске дискриминације у земљи, а да јој никад нису отказали лојалност.

Kритиковали су власт али нису радили против земље. С друге стране, сада видимо један ултранационалми црногорски блок који одмах изашао из ДПС структура, да би кренуо у радикализацију грађанског живота. Они спрјечавају редовне вјерске обреде и пријете хаосом само зато сто су остали без јавних функција – истакао је Лепосавић у интервјуу на Јутјуб налау Катене Мунди са Браниславом Нешићем.

Говорећи о глобалном хаосу у међународним односима Лепосавић је рекао да се систем међународног права љуља од једностраних акција из 90-их година прошлог вијека.

С ве пролази, све се мијења. Панта реи и у међународним односима. Данас видимо да се систем међународног права озбиљно љуља, што је почело једностраним акцијама 90-их, па се сада међународни односи налазе на ивици хаоса или усвајања нових рјешења- закључио је Лепосавић, пише ДАН.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар