АКТУЕЛНО:

Лице правде: Ракетирање избегличке колоне на Петровачкој цести

Подизање оптужнице српског Тужилаштва за ратне злочине против хрватских пилота и њихових заповедника – пробудило је старе демоне.

Свако у Хрватској ко се уопште запита како су страдали цивили бежећи након операције „Олуја“ – проглашава се издајником.

У рату се догађају злочини, страдају цивили. Како је страдало ових 13 на Петровачкој цести, нико се у хрватском државном тужилаштву није питао пуних 27 година.

Међу њих 13, било је и четворо деце. Хрватски држављани српске националности. За Хрватску – безимене колатералне жртве. За Србију погонско гориво нове рунде српско хрватских окршаја.

Нас занима правда коју из гробова траже убијени у лудилу 90-их. Нема везе које националности. Овога пута су жртве Срби, али исто би било и да нису.

Саша Косановић нас у још једном ТВ прилогу подсјећа да су током напада на избјегличку колону на Петровачкој цести убијена и дјеца, њих четверо, њихови родитељи, Спасо и Јованка, говоре о томе. Апатин је њихов избјеглички дом, Доњи Лапац тек сјећање на фотографијама њихових најмилијих:

Емисију „Лице правде“ ауторке Иване Параџиковић можете гледати сваког понедељка у 19 часова на УНА телевизији.

Новинари емисије „Лице правде“ не боје се да проговоре о контроверзним темама, друштвеним проблемима, корупцији, насиљу или криминалу. И у другој сезони отвараће теме о којима се не прича и доносити сведочанства која покрећу друштвене промене, али и оне приче које враћају веру у људскост.

Видео погледајте на сљедећем линку.

УНА ТВ

Нема коментара

Напишите коментар