Линта: Изјавом да ће ускоро бити рата Насер Орић отворено пријети српском народу

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као ратнохушкачку и отворену претњу српском народу изјаву ратног команданта тзв. Армије БиХ Насера Орића да ће ускоро бити новог рата. Насер Орић и бошњачка елита не могу да се помире са чињеницом да постоји Република Српска и да Босна и Херцеговина није држава већ државна заједница коју чине двије државе Република Српска и Федерација БиХ.

Јасно је да у бошњачком народу постоје снажне снаге које желе нови рат против српског народа с циљем да још једном покушају да остваре програм Алије Изетбеговића који се своди на стварање унитарне исламске БиХ из које би већина Срба била протјерана или убијена а преостали дио би били грађани другог реда. Опасно је што западне силе отворено стоје на страни Бошњака и подржавају лажне и бесмислене тврдње да су Србија и Срби извршили наводну агресију на БиХ и да се у Сребреници десио наводни геноцид.

Линта истиче да Србија и Република Српска треба да стално инсистирају на поштовању Дејтонског споразума, на повратку отетих надлежности Републици Српској, да стално износе чињенице о страдању нашег народа и да инсистирају и што конкреније раде на кажњавању одговорних за бројне злочине над Србима у средњем Подрињу, Сарајеву, Босанској Посавини, западнокрајишким општинама, средњој Босни, западној Херцеговини и на многим другим мјестима широм БиХ.

Трагично да  Насер Орић још увијек на слободи и да несметано шири мржњу и позива на нови рат. Линта позива Тужилаштво за ратне злочине Србије да настави истрагу против Насера Орића и да овај пут обезбеди чврсте и валидне доказе о његовој одговорности за ратне злочине над Србима.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар