Линта: Крајње вријеме за истину о страдању Срба и Бошњака у Сребреници и Срба у Сарајеву

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поздравља одлуку Владе Републике Српске о именовању чланова међународне Kомисиjе за истраживање страдања свих народа у сребреничкоj региjи у периоду 1992-1995. године и Kомисиjе за истраживање страдања Срба у Сараjеву од 1991. до 1995. године. Крајње је вријеме да група међународних стручњака коначно утврди праву истину која ће бити заснована на чињеницама везано за страдање Срба и Бошњака у сребреничкој регији и страдање Срба у Сарајеву.

Линта истиче да Сребреница од завршетка рата служи као средство сталних притисака на Републику Српску да се одрекне своје самосталности због непостојећег геноцида и да се утопи у унитарну БиХ. Борба за слободу српског народа у БиХ се константно оспорава и понавља се, у дијелу међународне заједнице и Сарајева,  безочна лаж да је Република Српска тобоже настала на непостојећем геноциду. Јасно је  да је Сребреница постала оруђе за одржавање антисрпске  атмосфере на Западу  и инструмент оцрњивања српског народа као геноцидног.

Линта наглашава да је током 1991-1995 у Сарајеву страдало преко 7.000 Срба а око 180.000 Срба је било присиљено да напусти Сарајево. О терору Бошњака над српским цивилима и ратним заробљеницима у великом броју сарајевских логора постоје бројни докази и обимна документација, која већ деценијама стоји у Тужилаштву Босне и Херцеговине. Због чињенице да је правосуђе БиХ етнички мотивисано ништа се не предузима да се казне наредбодавци и починиоци свирепих злочина над Србима у Сарајеву.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар