Линта одржао састанак са прогнаничким породицама у Ср. Митровици, улица Марсилијева 20 Г – В

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта одржао је у понедјељак 19. септембра састанак са породицама прогнаних лица које живе у Сремској Митровици, улица Марсилијева 20 Г – В.  Ова зграда је усељена  2018. године и има 40 станова у којима, у највећој мјери, живе прогнаничке породице са подручја Хрватске и Федерације БиХ.

Прогнаничке породице се, такође,  суочавају са двије групе проблема: прво, немају право откупа станова што је створило  огорчење и незадовољство јер је у питању дискриминација у односу на друге прогнаничке породице које имају право откупа станова по закону о избјеглицама; друго, бројни недостаци у згради се не рјешавају  од стране локалне самоуправе (прокишњава кров у обје ламеле, лош квалитет прозора, лоше гријање, зграда није уведена као стамбена јединица и др.)

Линта је рекао присутнима на састанку да ће,  након избора нове Владе, упутити писмо премијерки Брнабић и да ће се жестоко борити да Влада донесе Уредбу или  Закључак којим ће више стотина прогнаничких породица , које су добиле станове кроз пројекат „Социјално становање у заштићеним условима“ у Сремској Митровици и у још 20-так општина и градова, коначно добити право откупа станова по истим условима који важе и за остале прогнаничке породице.

Такође, Линта је рекао присутнима на састанку да ће упутити писмо Градоначелници Сремске Митровице Светлани Миловановић и бориће се да надлежне градске службе у разумном временском року ријеше горе наведене проблеме.

У Сремској Митровици, 19. септембар 2022. године

                                                                                                  Информативна служба

                                                                                                 Савеза Срба из региона

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар