Линта: Подизање кривичних пријава против шест официра бивше ЈНА због рекетирања Банских двора октобра 1991. године је провидна пропаганда

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као провидну пропаганду подизање кривичних пријава шест официра бивше ЈНА због рекетирања Банских двора у Загребу октобра 1991. године. Главни разлог за подизање кривичних пријава јесте чињеница да је недавном пресудом Хашког трибунала шесторици лидера бивше Херцег Босне посмртно осуђен као ратни злочинац и Фрањо Туђман. Тиме је дефинитивно срушен лажни мит о Домовинском рату, као одбрамбеном, легитимном и ослободилачком рату.

Добро је познато да је Туђманов режим водио политику насилне сецесије од Југославије, која је била међународно призната држава, с циљем коначног обрачуна са Србима и стварања етнички чисте Велике Хрватске. У ту сврху Туђманов режим је илегално увозио оружје и дијелио га припадницима владајуће Хрватске демократске заједнице и МУП-а. Хрватске паравојне формације су са тим оружјем починиле стравичне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима током 1991. године. Државни и војни врх Југославије је имао уставну обавезу да се бори против хрватских сепаратиста који су хтјели да се насилно оцијепе, игноришући вољу Срба, као конститутивног народа. Нажалост, у томе није успио.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар