Линта посјетио избјегличке породице у Лазаревцу

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта посјетио је 31. јануара 2017. године избјегличке породице на подручју општине Лазаревац којима су крајем прошле године уручени кључеви 38 станова и четири монтажне куће. Изградња станова за избјеглице у Лазаревцу финансирана је средствима кредита Банке за развој Савјета Европе. Ријеч је о стамбеним јединицама које се додељују у закуп са могућношћу откупа након шест мјесеци, по повлашћеним цијенама и у складу са Законом о избјеглицама. Четири монтажне куће, као и припадајућа инфраструктура, финансиране су средствима из буџета Републике Србије. Линта је активно учествовао у рјешавању стамбеног проблема Славице Јосиповић и тиме помогао да се 42 избјегличке породице коначно уселе у своје станове и куће и на тај начин ријеше кључни проблем у процесу интеграције. Он је разговарао са избјегличким породицама испред зграде а затим је обишао неколико станова.

избјегличке породице

У вечерњим часовима у сали Скупштине општине одржана је оснивачка Скупштина Удружења Срба из Хрватске и БиХ општине Лазаревац. Скупштини су у својству гостију присуствовали Миодраг Линта и предсједник општине Бојан Синђелић са сарадницима. Делегати Скупштине изабрали су Управни одбор који чине Дренко Марић, предсједник; Милан Допуђ, замјеник предсједника; Тања Јокић Бајић, секретар и Дадо Борак и Желимир Богуновић, чланови. Делегати Скупштине избрали су и Надзорни одбор који чине Стојанка Мамић, Јованка Савић Драгојевић и Петра Лукић Спасић. Циљ новооснованог Удружења јесте да помогне рјешавање стамбених и других проблема избјеглих и прогнаних лица и других грађана на територији општине Лазаревац.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“5291″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1486219001879″]
Нема коментара

Напишите коментар