Линта разочаран јавним изјавама Новака Ђоковића да он навија за Хрватску на Свјетском првенству у фудбалу

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изражава разочарање јавним изјавама нашег најбољег тенисера Новака Ђоковића да, од како нема српске селекције, он навија за Хрватску на Свјетском првенству у фудбалу. Такође, увредљиво је да наш тенисер уочи утакмице између Аргентине и Хрватске на свом Инстаграму објавио поруку „Напред ватрени“.

Новак Ђоковић и још неки Срби не знају или неће да знају да играчи Хрватске заједно са хрватском предсједницом Колиндом Грабар Китаровић своје побједе прослављају уз пјевање антисрпских пјесама које изводи познати проусташки пјевач Марко Перковић Томпсон („Бојна Чавоглаве“, „Зови само зови“, „Лијепа ли си“ и сличне). Хрватски играчи редовно пјевају и антисрпску пјесму „Суде ми“ која је намјењена ратном злочинцу Анти Готовини.  Наведене пјесме имају за циљ да шире и јачају мржњу и искључивост према Србима, односно величају стварање етнички чисте хрватске државе настале на протјеривању пола милиона Срба, ратним злочинима протв Срба, отимању и уништавању српске имовине и негирању и умањивању српских жртва.

Линта истиче да је посебно злокобна пјесма „Бојна Чавоглаве“ које пјевају хрватски играчи. Наведена пјсма почиње са усташки поздравом „За дом спремни“ под којим је у злогласној Независној Држави Хрватској на најсвирепије начин убијено на стотине хиљада Срба, Рома и Јевреја. Управо су хрватски играчи побједу против Аргентине прославили стиховима Томпсонове песме „Бојна Чавоглаве“. Дио текста пјесме гласи: „Корак напријед, пушка готовс и уз пјесму сви, за дом браћо, за слободу боримо се ми… Чујте српски добровољци, бандо, четници, стићи ће вас наша рука и у Србији“. Аутор наведене и сличних србомрзачких пјесма је Марко Перковић Томпсон који пјева на својим концертима о усташким кољачима и велича усташки покрет. То је човјек који је пјевао срамну усташку пјесму „Јасеновац и Стара Градишка“ у којој се слави клање Срба у НДХ.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар