ратнохушкачке изјаве

Линта: Скандалозна пресуда Суда БиХ којом је Азра Башић осуђена на свега 14 година затвора за бруталне злочине над Србима

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као скандалозну пресуду Суда БиХ којом је бивша припадница Хрватског вијећа одбране Азра Башић осуђена на свега 14 година затвора за тешке и бруталне злочине почињене над заробљеним српским цивилима у Дома ЈНА у Дервенти и у селу Поље 1992. године.

Тужилаштво и Суд БиХ су још једном показали да нису ни независни ни непристрани органи јер нису узели у обзир окрутност Азре Башић односно стравична убијства и наношење великих патњи и повреда српским заробљеницима и цивилима, као и поптуно одсуство кајања. Овом казном није задовољена правда нити су жртве и њихове породице добиле барем моралну сатисфакцију.

Ратни злочинац Азра Башић, позната као крвава Азра, због бруталних злочина заслужила је доживотну казну затвора. Овако пријети реална опасност да ће након жалбе Апелационо вијеће Суда БиХ смањити ионако малу казну и да ће крвава Азра за неколико година бити на слободи што ће бити ново вријеђање и понижавање српских жртава.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар