АКТУЕЛНО:

Линта: Срамне али очекиване одлуке градоначелника Пуле и Осијека о забрани концерта српских пјевача народне музике

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да срамне али очекиване одлуке градоначелника Пуле и Осијека о забрани концерта српских пјевача народне музике потврђују да је Хрватска држава мржње и нетрпељивости  према Србима и свему што је српско. Такође, то потврђује и скандалозна изјава хрватске министарке културе Нине Обуљен Коржинек да је одлука двојице градоначелника нормална и природна.

Организатори концерта у Пули, на којем је требало да пјевају познати умјетници Ана Бекута, Драган Којић, Душко Кулиш и Зорана Мићановић, рекли су да им је градоначелник Филип Зоричић не само забранио концерт већ их је брутално вријеђао и псовао српску мајку. За наступ српских пјевача, како су навели организатори, владало је огромно интересовање што поврђује чињеница да је до концерта остало више од мјесец дана а већ је било распродано 85 посто улазница или готово 3.000.

Линта истиче да образложење градоначелника Зоричића да народна музика не припада поднебљу, духу и менталитету града је антицивилизацијска и представља цртање мете на чело Србима и свим другим грађанима Пуле и околине који поштују и воле музику естрадних умјетника Ане Бекуте и Драгана Којића. Због тога изјава градоначелника Зоричића да је Пула грађански, европски и медитерански град представља врхунско лицемјерје.

Након забране концерта у Пули организатори су најавили да ће концерт бити одржан у Осијеку али је и градоначелник Осијека Ивана Радић (ХДЗ), такође, донио антицивилизацијску одлуку да концерт не може бити одржан у његовом граду са скандалозним образложењем да народна музика тобоже није усклађена са визијом и позиционирањем града у будућности.

У Београду, 24. фебруар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар