Линта тражи од Градоначелнице Ниша да преостале породице у насељу Бранко Бјеговић потпишу уговоре о купопродаји станова у наредних 15 дана

Поштована госпођо Сотировски,

У претходном периоду обратило ми се више прогнаничких породица из насеља Бранко Бјеговић које су оправдано огорчене, незадовољне и разочаране јер још увијек нису потписале уговоре о купопродаји.

Подсјећам Вас да је 26 прогнаничких породица из насеља Бранко Бјеговић већ потписало уговоре о купопродаји станова крајем октобра прошле године. Преосталих 27 породица из насеља Бранко Бјеговић још увијек нису потписали уговоре о откупу.

Тражим да Вас да Град Ниш у наредних 15 дана коначно склопи уговоре о купопродаји станова са преосталих 27 прогнаничких породица у насељу Бранко Бјеговић и да се коначно заврши њихова агонија и неизвјесност.

Прогнаничке породице у насељу Бранко Бјеговић су право на откуп станова стекле још у мају 2022. године тј. када је истекао шестомјесечни закуп. У закону о избеглицама јасно стоји да породице након усељења у станове потписују уговоре о закупу  на шест мјесеци и да након истека наведеног рока стичу право на потпишу уговоре о купопродаји станова.

 

С поштовањем,

У Београду, 26. јануар 2024. године

 

                                                                      Предсједник Савеза Срба из региона

                                                                                     и народни посланик

                                                                                        Миодраг Линта

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар