АКТУЕЛНО:

Линта тражи од комесарке Станисављевић да хитно одреди датум и вријеме додјеле кључева за 250 породица у насељу Овча

Поштована госпођо Станисављевић,

Обраћам Вам се у име 250 прогнаничких породица са захтјевом да се хитно одреди датум и вријеме додјеле кључева њихових станова који се налазе у насељу Овча.  Подсјећам Вас да је Секретаријат за урбанизам још 17. јула објавио употребну дозволу у Централној евиденцији обједињених процедура (ЦЕОП) тако да не постоје више ни законске нити било које друге препреке. Такође, имамо информације да су спремни уговори и записници о примопредаји.

Наведене прогнаничке породице су врло огорчене, очајне, разочаране и незадовољне јер не могу да схвате због чега им још увијек нису додјељени кључеви. Сматрају да заиста нема више никаквог смисла и рационалног оправдања да се и даље одуговлачи са додјелом кључева. Питају се због чега се продужава њихова дугогодишња агонија јер је проблем могао бити ријешен још током прошле недјеље.

Веома је важно да знате да је један дио породица отказао становање код газда са 31. јулом и не знају гдје ће привремено да живе до усељења. Други дио породица је купио намјештај и, такође, не знају гдје ће га смјестити до уласка у своје станове. Трећи дио породица је у великој неизвјесности због уписа дјеце у вртић и школу јер живе као подстанари у различитим дијеловима Београда.

Очекујем да хитно одговорите на мој допис односно одредите датум и вријеме додјеле кључева.

 

С поштовањем,

У Београду, 28. јул 2023. године

 

Предсједник Савеза Срба из региона

и народни посланик

Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар