Линта: Укидање динара и упад косовске полиције у српске енклаве наставак протјеривања Срба са Косова и Метохије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује да данашњи упад наоружаних припадника косовске полиције у Привремене органе општина Пећ (у Гораждевцу), Исток (у месту Осојане) и Клина (у селу Видање) јесте наставак смишљене политике протјеривања Срба са Косова и Метохије од стране екстремистичког режима Аљбина Куртија а уз прећутну сагласност западних сила.

Такође, јучерашњи упад  косовске полиције у просторије амбуланте коју користе Срби у Приштини и одвођење здравствених радника у полицијску станицу у којој су држани више сати и пуштени тек синоћ око поноћи само је један од начина стварања страха и панике међу Србима а с циљем њиховог етничког чишћења.

Линта истиче да је одлука Аљбина Куртија да укине  динар на Косову и Метохији  представља до сада најјаче средство протјеривања Срба са својих вјековних огњишта. Преостали Срби живе и опстају на Косову и Метохији само захваљујући финансијским давањима Србије.

Линта подржава одлуку Предсједника Вучића да Србија затражи хитно одржавање седнице Савета безбедности УН поводом актуелне ситуације на Косову и Метохији. Важно је да Србија никада не одустане од поштовања међународног права и Повеље Уједињених нација

У Београду, 2. фебруар  2024. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар